A Travellerspoint blog

Dag 1: New York

Vandaag was het onze eerste dag in NY.
Aangezien we enkel 2 volledige dagen hebben in de stad willen we deze dan ook ten volle benutten.

Eerst en vooral zijn we richting time square gegaan wat nog indrukwekkender is dan we in films zien. Super veel borden met reclame, elke winkel heeft een eigen scherm. Hierna zijn we doorgegaan naar rockefeller center waar we de lift naar top of the rock genomen hebben. Deze ging naar het 74ste verdiep. ik ben nog nooit zo hoog gegaan in een gebouw en eigenlijk ook niets voor mij gezien mijn hoogtevrees. Maar ik moet zeggen echt super indrukwekkend en heel mooi uitzicht en ok heb me op geen enkel moment onveilig gevoeld. Rowin had natuurlijk helemaal geen probleem met de hoogte...

Na de middag de hop on hop off bus genomen naar de wtc site en financial district. Aan wtc site zijn ze momenteel aan het werken aan een monument voor 9/11 en dit zou af moeten zijn op de 10de verjaardag, binnen een maand dus. Uit de plannen blijkt dat het toch een sereen monument zal worden.
We zijn hierna verder gewandeld door financial district naar battery park waar je een uitzicht hebt op het vrijheidsbeeld.

Na ons avondeten zijn we naar de empire state building gegaan waar we super super super lang hebben staan aanschuiven en ja we hadden de tickets op voorhand gekocht. We waren al redelijk moe van de toch wel drukke dag en dan 1,5 uur aanschuiven was dan toch pijnlijk. MAAR dit is volledig vergeten eens je op de 86ste verdieping het prachtige uitzicht hebt over de stad en gezien het donker was, was het nog mooier. Meer dan de moeite waard, maar toch goed dat we het 's avonds gedaan hebben anders waren we een halve dag kwijt.

12h 's nachts kwamen we beneden en het is waar wat ze zeggen: the city never sleeps!

Groetjes

Posted by DDePauw 19:46

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint