A Travellerspoint blog

Dag 5 & 6: Manassas - Shenandoah NP - Roanoke

sunny 33 °C

Vandaag vertrokken we uit de bewoonde wereld om richting het Shenandoah National Park te gaan.
Onderweg nog gestopt in Manassas, hier hebben 2 van de belangrijkste slagen uit de Amerikaanse burgeroorlog plaatsgevonden (origineel genoemd als First Manassas & Second Manassas).
We konden gaan kijken naar het slagveld waar beide slagen zich hebben afgespeeld, buiten een aantal strategisch geplaatse 'kanonnen' is daar natuurlijk niet meernzo bijster veel te zien.

Door naar Shenandoah dan maar!
Bij vertrek uit Manassas begint het daar geweldig hard te regenen, maar gelukkig is dat gedaan tegen de tijd dat we aankomen in Shenandoah.
Shenandoah op zich is een lang, smal National Park in de bergen met een hele hoop bos.
De uitzichten die je hier langs de weg tegenkomt zijn adembenemend!
We slapen in een lodge in het midden van het park, op ons terras hebben we een ongelooflijk uitzicht op de vallei beneden.

Na een stevige ochtendwandeling (nuja stevig) en een ontbijtje rijden we door richting Roanoke (uitspreken als 'rennekie').
Deze tocht ging helemaal door het shenandoah national park en zelfs nog verder :-) Toen we 's middags stopte voor eten merkte we echt dat we naar het zuiden (the south) van amerika aan het gaan waren. Hun accent, hun manier van doen, hun geloof,... Alles klopt!
In roanoke hebben we nog een plonske gedaan in het zwembad, niet echt verzorgd maar kom het deed toch deugd.

Vandaag ruiden we door naar north carolina en gaan slapen in het stadje cherokee.

Groetjes

Deborah en Rowin

Posted by rowin 05:21 Archived in USA Comments (0)

Dag 4: Washington D.C.

sunny 34 °C

Washington D.C., de hoofdstad van de US.
Veel te zien vandaag! Capitol, White House, Lincoln Memorial, ...
Doordat de stad specifiek is aangelegd om als hoofdstad te fungeren ligt alles geconcentreerd in het centrum.
Desalniettemin zijn de afstanden toch nog redelijk groot.
Na een stevige ochtendwandeling hebben we dan ook besloten om een fiets te huren voor de dag.
Alles is hier redelijk plat, dus fietsen gaat nogal gemakkelijk. Alhoewel het afzien blijft bij 34° C...

U.S. Capitol, het gebouw waar het huis en de senaat in ondergebracht zijn kan enkel bezocht worden met een begeleide tour, de tickets zijn gratis dus waarom niet. Alleszins wel eens de moeite! De kamer onder de koepel is echt indrukwekkend.
Daarna met ons fietsje richting Washington Memorial (die obelisk), het WW2 momnument (fonteintje), Lincoln Memorial (tempel met een keikweetnihoegroot beeld in van Abe himself) en het Witte huis (maar Barack is momenteel op congé).

Al bij al geweldig genoten van een dagje rondfietsen in D.C.!

De metrorit terug naar het hotel bracht ons nog naar het stadion van de Washington Nationals (baseball) waar net een wedstrijd ging beginnen tegen de Phillies.
Toen we het metrostation buitenkwamen begon heel het stadion te juichen, geen idee of het nu voor ons was of voor iets anders, maar we hebben toch maar een kleine buiging gedaan :)

Zo, D.C. zit er ook weer op.
Morgen rijden we door naar Shenandoah

Rowin

Posted by rowin 18:28 Archived in USA Comments (1)

Dag 3: Philadelphia

storm 33 °C

Dag 3, auto ophalen en uit New York vertrekken.
Kleine wandeling naar Avis een paar blocks verder en onze "compact" huurwagen staat al klaar.
Onderweg naar Philadelphia dan maar! Plezierig, eens een dagje vooral rijden!
Eens buiten New York verschilt het verkeer al niet veel van het onze, file dus...

Rond een uur of 2 uiteindelijk in Philadelphia aangekomen.
Philadelphia op zich is wel een leuke stad precies, redelijk verschillend van de metropool New York.
Maar vermits we niet al te veel tijd hebben (nog 250 km rijden naar Washington) moeten we ons beperken tot de "hoofdattracties": Liberty Bell en Independence Hall.

Liberty Bell is inderdaad dat: een klok. Met een barst in.
Maar natuurlijk wel eentje met een hoop geschiedenis (hoewel we leren dat de bell zelf eigenlijk weinig met die hele geschiedenis te maken heeft maar vooral er altijd symbool voor staat).

Independence Hall dan, een rondleiding door de zalen waar onder andere de Declaration Of Independence werd opgesteld en ondertekend. Zeer interessante uitleg van de rossige bebaarde parkwachter!

Daarna verder naar Washington rijden... of in de file staan...
Kleine tussenstop in Christiana Mall (geen sales tax in Delaware!): Apple en Victoria 's secret.

Rond een uur of 9 aangekomen in ons hotel in Washington, vanuit onze kamer zien we U.S. Capitol, klaar voor de nacht, drukke dag morgen :)

Rowin

Posted by rowin 18:26 Archived in USA Comments (0)

Dag 2: New York

sunny

Vandaag zijn we onze dag gestart met een boottocht op de hudson river waarbij je een zeer mooi uitzicht hebt op de slyline van NY. We zijn met de boot ook voorbij elis island gevaren waar we ineens ook een mooi zicht hadden op het vrijheidsbeeld.

Na deze tocht zijn we te voet naar central park vertrokken via 5th avenue waar je alle grote merken kunt terugvinden. We hebben zelfs wachtrijen gezien om een winkel binnen te gaan. Eens in central park voel je ineens rust over je komen na de drukte dat je in de stad kunt terugvinden. Natuurlijk zijn we de strawberry fields gaan bezoeken om john lenon te herdenken.
Uptown NY hebben we verder bezocht met de hop on hop off.

's Avonds op times square onderweg naar ons restaurant zagen we ineens een hele hoop mensen staren naar de studio van mtv... We hebben ons tss de massa gewurmd en ons bij de paparazi gezet (beste plaats) en jawel hoor daar kwam lady gaga toch niet zeker! Voila daarmee ineens onze eerste celeb tegengekomen. Nu moest het lukken dat we na ons eten voorbij een chique hotel kwamen en jawel hoor ineens Maria Sharapova dat uit een wagen kwam... Ik heb me dan maar weer naast de paparazi geplaatst om foto's te nemen, maar ik heb helaas enkel haar achterkant.

Tot zover onze avonturen van vandaag morgen vertrekken we naar washington dc met een stop in philadelphia.
We hebben zoveel mogelijk proberen halen uit NY wat mogelijk is op 2 dagen, maar ik denk dat terugkomen een must is!

Groetjes!

Posted by DDePauw 06:06 Archived in USA Comments (0)

Dag 1: New York

Vandaag was het onze eerste dag in NY.
Aangezien we enkel 2 volledige dagen hebben in de stad willen we deze dan ook ten volle benutten.

Eerst en vooral zijn we richting time square gegaan wat nog indrukwekkender is dan we in films zien. Super veel borden met reclame, elke winkel heeft een eigen scherm. Hierna zijn we doorgegaan naar rockefeller center waar we de lift naar top of the rock genomen hebben. Deze ging naar het 74ste verdiep. ik ben nog nooit zo hoog gegaan in een gebouw en eigenlijk ook niets voor mij gezien mijn hoogtevrees. Maar ik moet zeggen echt super indrukwekkend en heel mooi uitzicht en ok heb me op geen enkel moment onveilig gevoeld. Rowin had natuurlijk helemaal geen probleem met de hoogte...

Na de middag de hop on hop off bus genomen naar de wtc site en financial district. Aan wtc site zijn ze momenteel aan het werken aan een monument voor 9/11 en dit zou af moeten zijn op de 10de verjaardag, binnen een maand dus. Uit de plannen blijkt dat het toch een sereen monument zal worden.
We zijn hierna verder gewandeld door financial district naar battery park waar je een uitzicht hebt op het vrijheidsbeeld.

Na ons avondeten zijn we naar de empire state building gegaan waar we super super super lang hebben staan aanschuiven en ja we hadden de tickets op voorhand gekocht. We waren al redelijk moe van de toch wel drukke dag en dan 1,5 uur aanschuiven was dan toch pijnlijk. MAAR dit is volledig vergeten eens je op de 86ste verdieping het prachtige uitzicht hebt over de stad en gezien het donker was, was het nog mooier. Meer dan de moeite waard, maar toch goed dat we het 's avonds gedaan hebben anders waren we een halve dag kwijt.

12h 's nachts kwamen we beneden en het is waar wat ze zeggen: the city never sleeps!

Groetjes

Posted by DDePauw 19:46 Comments (0)

(Entries 6 - 10 of 11) « Page 1 [2] 3 »