A Travellerspoint blog

Dag 7 & 8: cherokee and charleston

sunny 31 °C

Hallo iedereen,

Hier zijn we weer met een update op onze tocht.

Gisteren hebben we voornamelijk een doortocht gedaan van virginia naar north carolina.
Dus voornamelijk in de auto gezeten,maar wel langs een prachtige weg nl de blue ridge parkway.
Deze weg is door een national park dat loopt tussen virginia en eindigt in cherokee north carolina.
Het leuke aan een doortocht is dat je terecht komt in dorpjes of stadjes waar enkel je enkel locals tegenkomt die nog nooit een belg gezien hebben.
's middags zijn we gestopt aan een barak waar ze een schilderij hadden hangen van het laatste avondmaal en de dienster een groot kruisje rond haar nek had hangen (oh ja we zitten in de bible belt!!). Rowin met zijn Ghost t-shirt daar naarbinnen lol. Na het eten stonden we aan de kassa om te betalen en onze belgische kredietkaarten werden niet aanvaard... Maar in zo'n gehucht kan dat wel eens. Uitgelegd aan de dienster dat we van Belgie kwamen: oh my god that is like way way way way WOW. In ieder geval wat ons dan verbaast heeft is dat ze ons allebei naar buiten liet gaan om een atm te gaan zoeken zonder identiteit of iets dergelijke achter te laten, hiermee wisten we dan ook dat ze niet vaak uitwijkelingen ontvangen daar. Maar we zijn flink geweest en we zijn na ons bezoekje aan de atm teruggegaan om alles te betalen en om een mooie tip na te laten.

Onderweg naar cherokee hebben we nog te horen gekregen dat we net ontsnapt zijn aan de aardbeving die in virginia plaatsvond. Gelukkig was er niets erg aan de hand, maar we zijn toch blij dat we hem niet moeten voelen hebben.

Cherokee is niet speciaal, wel grappig dat er daar geen sheriffs, maar chiefs verkozen worden (indianen he).

Deze ochtend zijn we vroeg vertrokken naar Charleston in south carolina. Het was een tocht van 500km die we moesten overbruggen, maar dan voornamelijk over de snelweg. 's middags in charleston aangekomen. Charleston is een gezellige studentenstad aan de east coast van amerika. We hebben hier leuke wandeling gemaakt door de stad en 's avonds zeer lekkere sushi gegeten bij nen echte.

Nu zijn we nog aan het genieten van een drankje in de bar met een zeer mooi uitzicht op de havenstad. Morgen door naar Savannah in georgia, maar eerst nog een tussenstop bij de katoenplantage van Charleston.

Groetjes,

Deborah en Rowin

Posted by DDePauw 17:55 Archived in USA

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Be the first to comment on this entry.

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint