A Travellerspoint blog

Dag 9 & 10: charleston, savannah and st augustine

rain 32 °C

Hallo iedereen,

Hier onze nieuwe update...

Voor ons vertrek in charleston hebben we, na ons beste ontbijt van de reis, een oude katoenplantagebezocht. Hier kon je een beeld krijgen over hoe de plantage tewerk ging in de jaren 1800 en ook hoe het er aantoe ging in de tijden van slavernij. Zwarten waren in die tijd echt gebruiksvoorwerpen. Btw de oprit van deze plantage wordt zo nu en dan in films en series gebruikt, zeer mooi. (North and South bvb.)

Tegen de middag zijn we dan verder doorgetrokken naar het zuiden meer bepaald naar savannah in de staat georgia. In deze stad kwamen de slaven vroeger toe per boot. Mooi stadje, maar op zich niet echt veel te beleven. Deze ochtend zijn we dan ook vrij snel vertrokken naar st augustine, onze eerste stad in florida.

St augustine is een zeer gezellig stadje met wat spaanse invloeden, maar wel nog steeds heel amerikaans. Beetje last gehad van enkele regenbuien, maar verder is het hier vooral warm en vochtig. Deze avond hebben we zeer lekker gegeten in een gezellig restaurantje collage genoemd. Nu nog even lezen en morgen verder door naar orlando!

Nog even ter info: irene is vandaag voorbij ons gegaan, geen nood irene was nog steeds op zee dus wij hebben hooguit enkele plensbuien gehad. Irene is nu aan de kust van north carolina toegekomen wat wil zeggen dat wij geen last meer zullen hebben van deze orkaan. Wij gaan naar het zuiden en irene naar het noorden.

Groetjes,

Deborah en rowin

Posted by DDePauw 18:58 Archived in USA

Email this entryFacebookStumbleUpon

Table of contents

Comments

She might turn back...
It's women see, never makes up her mind ;-)

by zeveroare

This blog requires you to be a logged in member of Travellerspoint to place comments.

Enter your Travellerspoint login details below

( What's this? )

If you aren't a member of Travellerspoint yet, you can join for free.

Join Travellerspoint